Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Nieuw Isabella meubilair in de winkels

Het Isabella meubilair is vanaf vandaag te bezichtigen bij de Isabelladealers. Bij Isabella vind je een breed aanbod stevig en toch licht kampeermeubilair. Alle meubelen uit de reeks kunnen worden ingeklapt, zodat ze een minimale hoeveelheid ruimte innemen. Ideaal voor het kamperen en het inrichten van de voortent.
 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Zonnebed
Gestoffeerd zonnebed met verzachtend membraan en aluminiumframe plus zonnescherm
• Materiaal: Zwart polyweave
  (60% PVC Coating/40% Polyester)
• Afmetingen: L200 x B59 x H48 cm
• Gewicht: 5,65 kg
• Belasting: 120 kg.


2. Kampeerstoel met 8 standen inclusief nekkussen
Alu frame
• Materiaal: Zwart polyweave
(60% PVC Coating/40% Polyester)
• Gewicht: 5,2 kg
• Belasting: 120 kg.


lees verder (64 woorden)

Nieuwe modellen Ventura navigatiesysteem

Versluis Automotive, importeur van Snooper Ventura, het speciaal voor campers en caravans ontwikkelde navigatiesysteem, komt met twee vernieuwde versies en een geheel nieuw model. Dat zijn de VenturaXL Pro S8500, de VenturaXL Pro S8000 en het nieuwe model is de Ventura Pro S2500.

 
Evenals de bekroonde s7000Pro, zijn ook de VenturaXL Pro S8000 en VenturaXL Pro S8500 voorzien van een prettig groot scherm van 17.78 cm (7 inch) en hebben ze de mogelijkheid voor het aansluiten van een camera. Beiden zijn ook voorzien van een tv-tuner om de vrije zenders mee te kunnen ontvangen. De nieuwe processor is nog sneller geworden dan die van de vorige modellen. Het 8500-model is voorzien van een DAB-ontvanger (Digital Audio Broadcasting).Deze ontvanger zendt uit via een vrije FM -frequentie van de radio, mede daardoor is het mogelijk om de navigatie-instructies via de autospeakers weer te geven. Verder is dit model gelijk aan de s8000.
De Ventura s2500Pro is het instapmodel. Deze heeft een kleiner scherm 10.6 cm (4.3 inch), wordt geleverd zonder 220 volt thuislader (laadt via de computer) en heeft geen Bluetooth. Alle Ventura-modellen zijn wat betreft de software gelijk aan elkaar. De Ventura-navigatiesystemen zijn voorzien van de complete gidsen van de Facile-en-Route Campergids, ACSI en de Bordatlas van Reisemobil (veelal voorzien van een foto van de camperplaats).


lees verder (290 woorden)

Kip Shelter sportpakketten

Als aanvulling op het eerder geplaatste artikel over de Shelter van Kip Caravans, willen wij ook de sportieve pakketten nog wat nader toelichten.

 

Voor de avontuurlijke dan wel sportieve caravanners is er de mogelijkheid  om één van de 3 pakketten te kiezen, men kan kiezen uit pakketten voor fietsen, motorfietsen of kite-en (wind)surfen. Daarnaast heeft men de keus uit een heleboel kleuren voor het exterieur en interieur.


lees verder (421 woorden)

Go2 Mover made by Truma

De Go2 Mover is gemaakt door Truma, maar wordt niet door Truma verkocht en ook niet als Truma mover verkocht. In feite is de 'Go2 mover by Truma' de vroegere Truma SR mover die van 2008 tot 2010 verkocht werd.

 

De mover is geschikt voor caravans tot 1.800 kg (helling van 15%), bij een caravan van 1.200 kg kunnen zelfs hellingen van 25% genomen worden. De mover is standaard voorzien van een duo inschakelset, waarmee vanaf één zijde van de caravan beide rollen gelijktijdig op en van de banden geplaatst kunnen worden. Zonder accu weegt de mover 34 kg en er wordt via de dealers 2 jaar garantie op gegeven.


E&P compacte, halfautomatische caravanleveller

E&P Hydraulics introduceerde op de Caravana een nieuw levelsysteem voor caravans, het E&P “Compact” caravan levelsystem.

 


Waar caravanners bij aankomst op de camping vaak een tijdje zoet zijn met het waterpas stellen van de caravan middels plankjes en handmatige levellers, om de caravan daarna middels de voor- en achtersteunen stabiliseren, neemt het levelsysteem deze handelingen grotendeels uit handen.


lees verder (101 woorden)

Insync Brake Assist hulpremsysteem

Het Insync Brake Assist remhulpsysteem is speciaal ontwikkeld voor caravans, paardentrailers en andere aanhangers.

 

De werking is eenvoudig: zodra de remlichten aan gaan wordt het systeem én daarmee ook de remmen van de caravan geactiveerd. Daardoor wordt het vervelende bonken achter de auto en het mogelijke doordrukken van de caravan vermeden.


lees verder (72 woorden)

Simpark Sencell

Simpark introduceert een nieuwe energiebron, de Sencell. Dit powerpakket is bedoeld als een complete vervanger voor de zware loodaccu’s, waarmee we een caravanmover normaliter voeden.

 

De Sencell heeft een veel hogere capaciteit dan traditionele systemen, men kan er bij een gemiddelde stroomafname van 80 ampere ondanks het geringe gewicht van mionder dan 5 kg nog steeds 40 minuten mee manoeuvreren. De Sencell is uiteraard beveiligd tegen de meest voorkomende zaken zoals een te hoge laad/spanning, een te hoge belasting en totaal ontlading. De accu heeft een capaciteit 30 Ah en kan 2000-2500 laadcycli aan.


Truma Mover TE R4 voor de allerzwaarste caravans

De nieuwe mover TE R4 van Truma is geschikt om aanhangers met een totaalgewicht tot 3000 kg te verplaatsen. Daarmee is deze mover volgens Truma de sterkste op de markt. 

 

Dankzij de 4 sterke motoren kan de TE R4 ook grote en zware caravans met tandemas precies en comfortabel naar hun plek verplaatsen. Bovendien is de TE R4 de eerste mover voor tandemassers die de caravanwielen aan slechts één zijde aandrijft. Daardoor kunnen er ook met grote modellen moeiteloos alle bochten worden genomen.

 

Voor de veiligheid is er voorzien in een automatische beveiliging tegen terug rollen, die ook nog werkt bij hellingen tot 15%. Ondanks het grote vermogen is één accu voldoende. De mover wordt, zoals alle Truma movers, middels een draadloze afstandsbediening bestuurd.


Reich MoveControl Cross en Peak Power Pack

De Reich Cross Mover is een geheel nieuw concept van Reich, dat afgelopen najaar op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs werd geïntroduceerd. De krachtige, volautomatisch mover is geschikt voor caravans tot 2000kg en is leverbaar in enkelas én dubbelas uitvoering.

 

De aluminium aandrijfrollen drukken links en rechts onafhankelijk van elkaar tot de juiste druk op de banden is bereikt. Uiteraard beschikt de mover, netals alle andere Reich movers, over een "soft-start" en "soft-stop" systeem.

 

Eind deze maand is nu ook de eerder aangekondigde Peak Power Pack leverbaar, die een zeer aantrekkelijke combinatie met de MoveControl Cross vormt.


lees verder (144 woorden)

Bandenspanningsmonitor voor caravans

Een correcte bandenspanning van de caravan is van essentieel belang, voor zowel de veiligheid onderweg, de levensduur van de banden als het brandstofverbruik.

 

Hoewel veel caravanners de bandenspanning van zowel de trekauto als de caravan natuurlijk regelmatig en nauwgezet controleren, is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om de bandenspanning van de caravan ook tijdens het rijden in de gaten te kunnen houden.


lees verder (169 woorden)

Al-Ko AMS Mammut mover

Al-Ko introduceert een nieuw rangeersysteem (oftewel mover) voor caravans: de AMS Mammut. Deze nieuwe mover is geschikt voor zowel één- als twee-assige caravans met een maximaal gewicht van 2,25 ton.

 

Net als met andere movers kan men ook met de nieuwe AMS Mammut eenvoudig en zonder enige krachtinspanning de caravan op zijn plaats zetten. Maar de AMS Mammut heeft een aantal specifieke eigenschappen die hem bijzonder interessant maken.


lees verder (303 woorden)

DEFA Dream drukverlagende matrassen en kussens

Vrouw met kussen en matras.Met drukverlagende visco elastische oplegmatrassen verhoogt de eigenaar van caravan of camper het slaapcomfort in zijn recreatievoertuig aanzienlijk.

 

De zitbanken in caravans en campers zijn over het algemeen vrij hard. Goed om op te zitten maar minder comfortabel om op te slapen.

 

Defa Europe biedt nu drukverlagende ergonomische traagschuim oplegmatrassen in diktes van 3,5 en 7 centimeter.


lees verder (247 woorden)

Truma introduceert nieuwe verwarming

Combi verwarmerDe naam: Combi. Doel: ruimteverwarming en warm water produceren middels één apparaat. Het nieuwe zit duidelijk niet in de werkwijze: deze is bekend en wordt al langer toegepast. Nieuw is wel vooral dat de Combi, verkrijgbaar in vier uitvoeringen, kleiner is dan z’n voorganger.

 

De allereerste combi dateert uit 1994. De C 6002, C 3002 en de C 4002 hebben hun reputatie intussen wel gevestigd. Maar het werd wel hoog tijd voor iets nieuws. De nieuwste Combi heeft een vermogen van 4 of 6 kW en kan als extra worden voorzien van een elektrisch element. De modellen die zo ontstaan zijn de Combi 4 (4000 Watt), Combi 6, Combi 4 E (+ 1800 Watt op 230 Volt of + 2000 Watt gecombineerd) en Combi 6 E. De keuze op gas, op elektrisch of beide is op het aparte schakelpaneel in te stellen.


lees verder (224 woorden)

'Open haard’ in caravan

Het moet niet gekker worden, zullen velen denken: een open haard in de caravan. Niet met open vuur natuurlijk, maar op gas.

 

Trumatic levert een ombouw met een bedrieglijk echt optisch vuur, inclusief het gespetter van hout. Leverbaar voor elke Trumatic kachel S 5002 vanaf bouwjaar mei 1998. Naar keuze in sepiabruin of grijs.

 

Prijsindicatie: € 70,-.


Nieuwe caravandeur van Thetford

Thetford – bekend van cassettetoilet en serviceluik en steeds bekender met absorptiekoelkasten - slaat een nieuwe weg in met de introductie van toegangsdeuren voor caravans.

 

Een caravandeur is niet of nauwelijks beschermd tegen inbraak. De Thetford toegangsdeur is daarom speciaal ontworpen hier iets aan te doen. Daar waar de meeste toegangsdeuren slechts één slot hebben in het midden van de toegangsdeur, heeft de Thetford toegangsdeur een meerpuntssluiting. Deze meerpuntssluiting is volledig geïntegreerd in de deur en maakt het forceren van het slot vrijwel onmogelijk. De inbraakbescherming wordt verder gemaximaliseerd dankzij het vaste raam met dubbel glas dat deel uitmaakt van het deuroppervlak.


lees verder (149 woorden)

Knipperend remlicht veiliger

Een remlicht geeft aan dat een voertuig afremt. Maar hoe snel dat gebeurt of dat er zelfs sprake is van een noodstop, dat is aan een remlicht niet af te lezen. Maar: daar komt wellicht verandering in.

 

Een geheel nieuw remlicht bestaat uit een compacte module voorzien van ultra moderne chiptechnologie gebaseerd op het meten van G-krachten. De module zorgt ervoor dat het 3e remlicht gaat knipperen bij een noodstop.


lees verder (137 woorden)