Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Kamperen in opkomst in China

All in Caravaning 2013BEIJING – Half juni vond in Beijing voor de tweede maal een kampeerbeurs plaats, de Chinese variant van de Duitse Caravan Salon.

 

In het steeds welvarender wordende land zijn nu nog maar zo’n vijftig officiële kampeerterreinen, maar ook hier staan ze aan de vooravond van een grote omslag.


lees verder (123 woorden)

Trekauto van het jaar 2013: VW Golf 1.4 TSI

De Volkswagen Golf werd onlangs verkozen tot Auto van het Jaar 2013 en gaat er nu ook vandoor met de titel Trekauto van het Jaar. Het gaat hierbij specifiek om de VW Golf 1.4 TSI 140 pk DSG.

Twee jury’s beoordeelden de auto’s op gebruik en rij-eigenschappen. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door ANWB Kampeer & Caravan Kampioen.


lees verder (222 woorden)

KampeerZaken.nl is vernieuwd!

We hebben KampeerZaken.nl – al jaren de grootste recreatieportal van Nederland en partnersite van Caravans.net – het uiterlijk gegeven dat ‘t verdient.

 

Al het goede van KampeerZaken.nl is natuurlijk behouden. Je vindt op de site de vertrouwde nieuwsrubrieken met het allerlaatste nieuws op kampeergebied.


lees verder (45 woorden)

Jaarlijkse caravankeuring VVN

In april kun je weer op diverse plaatsen in het land je caravan laten keuren. Deze keuringen worden gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN).

 

 

Een caravankeuring is niet verplicht, maar wil je weten of je caravan veilig genoeg is om mee op vakantie te gaan, dan kun je de caravan dus laten keuren. Aangeraden wordt om dit in ieder geval eens in de drie jaar te laten doen. Op zaterdag 13 april houdt Veilig Verkeer Nederland, afdeling Nijkerk/Hoevelaken de jaarlijkse caravankeuring.


lees verder (524 woorden)

Recyclen met steigerhout op Utrechtse Heuvelrug

Caravan Centrum De Heuvelrug heeft onlangs een metamorfose gekregen.  Het bedrijf, dat al 35 jaar aan de Rijksstraatweg in Leersum is gehuisvest, is uitgebreid met een grotere winkel, een Heuvelrug Café en een totaal nieuw interieur. Eigenaresse Georgette van Delden vertelt over het ontstaan van het idee, de verbouwingsperikelen en natuurlijk het eindresultaat.


‘t Is een prachtige nazomeravond in september 2012. Net vakantie en met wijntje erbij zit ik met medewerker Michiel een beetje te kletsen. En dan ontstaan bij ons altijd de goede ideeën. ‘Er moet iets veranderen aan ons jaren tachtig interieur. Het is gemoedelijk, dat wel, maar ook erg gedateerd.’
 

Netjes slopen
Die avond heeft de basis gelegd voor ruim drie maanden zwoegen, zweten en sjouwen. Nu kijkend naar de schetsen die we op die avond maakten, lijkt de balie op een banaan, en hadden we nog geen benul van de ruimte die gecreëerd zou gaan worden. Een voorwaarde om alle wijzigingen door te voeren: recyclen!  Waarom prima materiaal wegdoen en nieuwe dingen aanschaffen, terwijl iets meer moeite om het netjes te ‘slopen’ (lees: verwijderen), hergebruik niet in de weg staat. En dat is leuk; gewoon zien hoe dingen dan op een ander plekje weer een totaal andere uitstralingen hebben, soms een beetje geholpen door wat verf.


lees verder (660 woorden)

Opening nieuwe shop-in-shop De Vossenhoek

Afgelopen januari is de nieuwe caravanshowroom van De Vossenhoek feestelijk geopend. Fase één van de verbouwing is een feit. De tweede fase, de uitbreiding van de shop is nu in volle gang.


Voor een groot aantal A-merken van de recreatieve accessoires gaat Vossenhoek werken met de shop-in-shop-formule. De merken krijgen een ‘eigen winkel’ in de shop, maar de medewerkers van De Vossenhoek zullen deze gaan beheren.


lees verder (95 woorden)

Nieuwe eigenaar Cannenburg Caravans & Campers

Er waait een nieuwe wind door de Cannenburg Caravans & Campers: Daan Sikkes heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader Paul Sikkes.

 

Paul blijft actief bij Cannenburg. Daan Sikkes werkt sinds 2002 fulltime bij Cannenburg en heeft dus elf jaar ervaring en kennis op zak, waarmee hij de nieuwe uitdaging bij Cannenburg aan gaat.


lees verder (37 woorden)

Chinezen en caravans: gat in de markt of flop?

Ongeveer een maand geleden tekende Kip Caravans een exportdeal met China. De Chinese overheid heeft vrijetijdsbesteding en toerisme als groeimarkt bestempeld, maar wat vinden Chinezen eigenlijk van kamperen en caravans? 

 

Bekijk hier een korte NOS-reportage in China.

 

En klik hier voor een reportage van Marieke de Vries vanaf een Chinese camping.

 

En hier voor een NOS-interview met KIP-directeur Henk Gunnink.

 

 

 

Foto: ANP Historisch Archief


Technocentrum Camperience: Klaar terwijl u kijkt

Het nieuwe technocentrum van Camperience (voorheen Caravan Trading Müller) opent zijn deuren op vrijdag 1 maart. Het bedrijf blijft gevestigd in Hoogvliet, Rotterdam, aan de overkant van de straat van de oude vestiging. 


Met de opening lanceert het bedrijf naast een nieuwe naam ook een nieuw concept in caravanonderhoud: klaar terwijl u kijkt. Klanten kunnen tijdens het onderhoud terecht in een wachtruimte die met een 12 meter brede glazen wand is afgescheiden van de werkplaats. De klant wordt op die manier betrokken bij de werkzaakheden die worden uitgevoerd aan de caravan of camper.


lees verder (123 woorden)

Tempo 100-caravankeuring bij BOVAG-bedrijven

Wanneer u een Tempo 100-ontheffing heeft, mag u met uw personenwagen met caravan, aanhangwagen of vouwwagen 100 km per uur rijden op de snelweg in Duitsland, in plaats van de gebruikelijke 80 km per uur.


Belangrijke voorwaarden

Aan het verkrijgen van de Tempo 100-ontheffing is een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet het lege gewicht van het trekkende voertuig – of als op het kenteken 'massa rijklaar' staat – tenminste gelijk zijn aan het maximaal totaalgewicht van de caravan of aanhanger. Ook moeten deze uitgerust zijn met een goedgekeurde antislingerkoppeling.


lees verder (26 woorden)