Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Tweede editie Caravan en Camperbeurs in Gorinchem

Op vrijdag 1 maart gaat de tweede editie van Caravan & Camper Beurs Gorinchem van start. Drie dagen lang staat Evenementenhal Gorinchem in het teken van kamperen. De beurs is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 
Er zijn uiteraard vele nieuwe tourcaravans en campers te zien. Veel verschillende merken en types zijn aanwezig, zodat je een ruime keuze hebt. Ook voor een bijpassende voortent kun je terecht bij diverse exposanten op de beurs. Zij kunnen je een passend advies geven.
 


lees verder (130 woorden)

Fiets en Wandelbeurs ondanks sneeuw een succes

Ben je een fervent fietser, wandelaar of beide? Dan zat je afgelopen weekend goed bij de Fiets en Wandelbeurs in de RAI Amsterdam. Ruim 20.000 mensen bezochten deze levendige beurs met dit jaar Frankrijk als themaland. Dat zijn ruim 4000 bezoekers meer dan vorig jaar. Peter Langereis, redactielid van Kampeerzaken.nl én Frankrijkkenner, was erbij.

 
Op zaterdagochtend, de openingsdag, staan er om half elf al dikke rijen voor de kassa’s van de RAI. Beursmedewerkers op uw plaatsen, we komen eraan. Als je in Hal 10 de looproute begint, kom je al snel borden tegen die je erop wijzen dat hier al je pelgrimstocht begint. Dat het lopen van de pelgrimsroute razend populair is, blijkt hier uit een enorme hoeveelheid aanbieders en informanten.


lees verder (591 woorden)

Nieuwe showroom voor Noord-Brabants caravanbedrijf

Vossenhoek Caravan & Recreatie is uitgebreid. In het weekend van 25 tot en met 27 januari stellen zij hun nieuwe caravanshowroom open voor iedereen die geïnteresseerd is in recreatief kamperen.

‘Het pand van je buurman staat maar één keer te koop,’ zegt Ruud Bakker, directeur van de Vossenhoek. Het caravanbedrijf, al meer dan dertig jaar bekend in Zuidwest-Nederland en Vlaanderen, heeft het naburige pand verbouwd tot een nieuwe caravanshowroom.


lees verder (92 woorden)

‘Mensen blijven veel geld uitgeven aan vakantie’

De Vakantiebeurs heeft dit jaar minder bezoekers naar de jaarbeurs in Utrecht getrokken dan vorig jaar. In een week tijd bezochten ongeveer 100.00 mensen de stands met informatie over verschillende vakantieoorden. Vorig jaar waren er dat nog ongeveer 126.000.
 

De terugloop in bezoekersaantallen lijkt verband te houden met de economische crisis: 27 procent van de Nederlanders verwacht namelijk dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan. Dat blijkt uit een enquête van NBTC-NIPO Research, uitgevoerd in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Vorig jaar lag dat percentage nog op 22 procent.
Is dit een reden tot somberte bij recreatieondernemers en beursbezoekers? Hetzelfde onderzoek laat zien dat de meeste mensen nog steeds graag op vakantie willen, maar zich wel genoodzaakt zien er minder geld aan te besteden. Volgens het NBTC kiezen consumenten er daarom voor om minder vaak te gaan, dichter bij huis te blijven, korter weg te gaan en minder uit te geven. 


lees verder (733 woorden)

Nieuwe winkel Kip Caravan in Roermond

Kip Caravan heeft een nieuwe winkel geopend in Roermond: de Kip Concept Store.  Op 10 januari 2013 was de officiële opening van deze shop-in-shop, gevestigd in de Vrijbuiter.


Op een vloeroppervlak van zo’n 1500 vierkante meter staan hier alle modellen van Kip permanent opgesteld. Zoals de Shelter, Kompakt, Vision , Isa White, Grey Line en zelfs een nieuwe Hy Line. Terwijl de prijzen van de Shelter bij 13.000 euro beginnen worden de topmodellen zoals de Grey Line 47TDB Pullman Edition aangeboden voor 28.000 euro en de Hy Line 49 TDB nu voor  32000 euro.

 

Kip hoopt hiermee niet alleen het caravanpubliek in Zuid-Nederland en België te bereiken maar ook de 26 miljoen Duitsers die 4 kilometer verderop in Westfalen wonen.

 

De Kip Concept Store is van dinsdag t/m zondag geopend.

 

Martien Kennis


De Caravana 2013: kamperen op de beursvloer

Kamperen aan de rand van het meer, slapen in een luxe camper op een bergtop. Het zijn die onvergetelijke plekjes die van de vakantie een ultieme belevenis maken. Maar vaak is de voorpret bijna net zo leuk als de vakantie zelf. Op de Caravana 2013 is dat meer dan ooit het geval. Want voor het eerst in de geschiedenis van deze kampeerbeurs kan er 'live' worden gekampeerd op de beursvloer zelf. Een spectaculairder overnachtingsplekje is niet mogelijk!

Kampeer mee op de Caravana
Overnachten op de beurs in een luxe glamping safaritent, een hypermoderne Hymer Paravano camper, de praktische Holtkamper Kyte vouwwagen of een caravan met doorzichtige voortent Isabella SENSE. In samenwerking met de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB introduceert de Caravana 2013 de 'Live' camping. Een initiatief ter ondersteuning van kampeerders met een handicap. Via het kopen van loten à € 10,- wordt de Stichting Handicamp gesteund en maken donoren kans op een geheel verzorgde overnachting op de beurs, inclusief indoor-barbecue en uitgebreid ontbijt.


lees verder (317 woorden)

Kampeerbelevenis Noord-Brabant 2012


De Kampeerbelevenis Brabant, die op 2, 3 en 4 november bij Bax Totaalrecreatie in Bergeijk voor de tweede maal gehouden werd is een groot succes geworden.

Ondanks hindernissen zoals opgebroken toegangswegen, om de locatie te bereiken hebben meer dan 10.000 personen deze beurs bezocht.
 
 
 
Naast tenten, caravans en campers werden er ook mobile homes, (trek)auto's, campings, kampeerartikelen en aanverwante artikelen gepresenteerd.
Een tiental merken caravans en een drietal merken campers waren present en deze stonden veelal in een van de hallen van Bax opgesteld.

lees verder (50 woorden)

Een kijkje op de Caravana

Voor diegenen die niet naar de Caravana konden gaan of gewoon even willen kijken, heeft onze fotograaf een set mooie 360° foto's gemaakt:

 


PanoView Virtuele Rondleiding

Vakantiebeurs: óók voor kampeervakanties

De Vakantiebeurs biedt veel meer dan alleen vlieg- en busreizen. Ook kamperen kan op de Vakantiebeurs in al zijn facetten worden beleefd.

 

Hal 12 is namelijk omgetoverd tot een heuse camping inclusief de bekende wasplaats en toiletgebouw, speelmogelijkheden voor jong en oud en alle andere faciliteiten die op een moderne kampeergelegenheid te vinden zijn.


lees verder (637 woorden)

Dordrecht Open 2009

Ook dit jaar wordt vanwege het vele nieuws een grote opkomst verwacht op de Dordrecht Open, een jaarlijkse introductieshow die wordt georganiseerd door de importeurs van de merken Adria, Fendt, Hobby, Kabe, Sun Living en Sunseeker. Dordrecht Open vindt dit jaar inmiddels voor de 14e maal plaats en trekt ieder jaar duizenden bezoekers naar Dordrecht. 

 

Bezoekers van dit 9-daagse evenement kunnen onder het genot van een hapje en een drankje en met het deskundig advies van de aanwezige dealers, de nieuwste (sta)caravan- en kampeerautomodellen van de genoemde merken bekijken.


lees verder (120 woorden)

Kampeer Totaal, Hardenberg

Kampeer Totaal, HardenbergOm kampeerders alvast in de vakantiestemming te komen organiseert Evenementenhal Hardenberg de beurs Kampeer Totaal Hardenberg. Deze beurs richt zich op de kampeerliefhebber, die op zoek is naar een (sta)caravan, camper, vouwwagen en/of tent.


lees verder (54 woorden)

Aandacht voor gezinnen op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De populaire Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die elk najaar door meer dan vijftigduizend kampeerliefhebbers wordt bezocht, vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 22 oktober in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht. In de komende editie staat genieten centraal; het brede aanbod aan kampeervoertuigen en recreatieve en toeristische informatie, maar zeker ook van een veelomvattend activiteitenprogramma, maakt deze beurs interessant genoeg voor voor jong en oud.

Met de introductie van de Familieroute wordt extra aandacht besteed aan de speciale wensen van kamperende gezinnen. Met deze route en de speciale Camperplaats die op een van de buitenterreinen wordt ingericht, heeft de Kampeer & Caravan Jaarbeurs twee regelrechte primeurs!


lees verder (322 woorden)

Nieuwe beurs voor vakantie en vrije tijd in Roosendaal

Reis Wijzer is de naam van deze nieuwe beurs, die op zondag 14 december wordt in het Indoor Skydive Center in Roosendaal voor de eerste maal wordt gehouden. Deze nieuwe reis- en vakantiebeurs is een initiatief van de Stichting Kwaliteit Vrijetijdsvoorzieningen & Dienstverlening in samenwerking met Benelux Toerisme.

 

Er staan vier thema's voor vakantie en vrije tijd staan centraal op Reis Wijzer:

  • Kamperen en buitensport
  • Wandelen en tweewielers
  • Dichtbij en ver weg
  • West-Brabant voor vakantie en vrije tijd


lees verder (229 woorden)

Ook caravans en campers op ANWB Kampeerdagen 2008

 Op de ANWB Kampeerdagen waren de afgelopen jaren vooral exposanten van tenten, vouwwagens en tenttrailers aanwezig, aangevuld met stand met diverse kampeerartikelen, buitensportspullen, campings en toeristische informatie.

 

In de komende editie van de ANWB Kampeerdagen, die dit jaar plaats vinden op 19 en 20 april op een nieuwe locatie in Ouderkerk a/d Amstel, zijn nu ook diverse caravans en campers aanwezig. Dus ook caravanners en camperaars komen er nu prima aan hun trekken.


lees verder (147 woorden)

KCI promoot kamperen

Op de Vakantiebeurs 2007: het Kampeerpaviljoen van de KCI (vlak voor de opening). De branchevereniging wil het kamperen de komende jaren nadrukkelijk promoten.De KCI, ofwel de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie, is een brancheorganisatie van fabrikanten, importeurs, groothandelaren van kampeermiddelen en hun toeleveranciers. Op de Vakantiebeurs 2007 is de KCI aanwezig met een groot kampeerpaviljoen. Een plek om even bij te komen, temidden van tenten, kampeerauto’s, vouwwagens, een stacaravan en natuurlijk toercaravans.

 

De vereniging promoot het kamperen. Dat gebeurt met (reclame) campagnes, op beurzen en met deelname aan het televisieprogramma Campinglife. Het organiseren van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is het hoogtepunt van alle pr- en marketingactiviteiten.


lees verder (97 woorden)