Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Mistachterlicht met afstandsbediening

Mistachterlicht met afstandsbedieningSinds kort zijn er mistachterlichten met afstandsbediening, speciaal voor montage op caravans en andere aanhangers. De montage en aansluiting zijn eenvoudig en door iedere caravanbezitter zelf uit te voeren. De kosten van zo'n d-h-z mistlamp bedragen ongeveer € 50.

 

 

Vanaf 1 juli 2006 is op aanhangwagens tot 750 kilo een mistachterlicht verplicht. Hetzelfde geldt voor zwaardere aanhangers met een eigen kenteken én een datum eerste registratie die na 31 december 1997 ligt. De plus-750 kg aanhangers van vóór deze datum zijn vrijgesteld van de mistlamp-verplichting. De boete voor het ontbreken van een mistachterlicht op een aanhanger is vastgesteld op vijftig euro. Het laten monteren van een mistachterlamp bij een caravanbedrijf kost meestal tussen de € 100,- en € 150,-.

 

Mistachterlicht voor de caravan en aanhangerHet mistachterlicht met afstandsbediening dient op minimaal 10 cm van het linker remlicht te worden geplaatst op een hoogte tussen de 25 en 100 cm vanaf de grond. Voor het doorvoeren van de bouten zijn uiteraard een paar gaten nodig.

 

Na het aansluiten van slechts twee draden is het mistachterlicht gereed voor gebruik. De meegeleverde batterij in de afstandsbediening heeft een levensduur van ongeveer twee jaar. Als het mistachterlicht met afstandsbediening voldoet aan de laatste richtlijnen van voorjaar 2009, kan men aan de afstandsbediening ook zien of met mistachterlicht brandt.

 

Meer over toebehoren

|