Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

VVN Caravancontroles

Technische controle

Bij deze technische controle wordt aandacht besteed aan een algemene controle van nummerplaat, trekhaak, zijspiegels reflecterende platen etc. Verder wordt gekeken naar de staat van de banden, de electrische installatie en de gasinstallatie. Ook de carrosserie en het chassis (vering, onderstel) worden in de controle betrokken.

 

Aan de controle wordt onder meer meegewerkt door medewerkers van de afdeling Technisch Onderzoek van het Korps Landelijke Politiediensten, de regiopolitie en medewerkers van een lokaal caravanbedrijf. De accommodatie verschilt per lokatie.

Algemene, vrijwillige caravancheck, doch bijzonder nuttig

Dat deze vrijwillige controles hun nut bewijzen mag blijken uit de resultaten. Slechts een beperkt aantal caravans blijkt zonder aantekening op de caravancontrolelijst de controle door te komen. Bij de meeste caravans mankeert wel het één of ander, variërend van een administratieve fout tot serieuze technische gebreken. Eventuele gebreken kunnen vaak direct worden verholpen door het in de controle betrokken caravanbedrijf. Benadrukt wordt dat aan de uitkomst van de caravancontrole jegens 3VO geen enkele rechten kunnen worden ontleend, het is een vrijwillige controle met een vrijblijvend advies. De meeste caravanbezitters zijn zeer tevreden over de controle. Na afloop (en eventuele reparatie) kunnen zij weer veilig op vakantie gaan.

 

|