Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Drie nieuwe voortenten van Isabella

Isabella stond dit jaar met een eigen stand op de Caravana in Leeuwarden. Daar waren onder meer drie nieuwe modellen te bewonderen van het Deense voortentenbedrijf.
 

Ambassador
Het nieuwe model Ambassador is een tent van 2,5 meter diep in een trendy uitvoering. De wanden van deze tent zijn gemaakt van Isa Tex gecoat doek, wat speciaal voor Isabella is ontwikkeld. Dit materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk en het structuurpatroon geeft een mooie uitstraling. Deze tent spreekt een grote groep kampeerders aan voor seizoensgebruik. Maar ook voor de reizende kampeerder is het een ideale metgezel die op alle campings past.


lees verder (145 woorden)

Brand Trento voortent ook voor Bürstner Averso Plus

Met ingang van dit seizoen zal Brand de voortenten van de instapserie Trento uitbreiden met tenten die speciaal op maat worden gemaakt voor de Bürstner Averso Plus.

 

Deze uitvoering, de Trento AP, is inmiddels ook leverbaar en wel in volgende maten: 52 (voor de Averso Plus 410 TS), 54 (voor de Averso Plus 440 TK) en de 56 (voor de Averso Plus 510 TK). Brand levert de Trento AP voortenten standaard met een 25 mm stalen frame, SHS schroefloos bevestigingssysteem en een ronde wielflap.


Walker voortent voor Kip Kompakt en Vision

Walker komt met 2 nieuwe luifel/voortenten, welke geheel op maat zijn gemaakt voor de Kip Kompakt en de Kip Vision.

 

Beide, snel op te zetten tenten vormen een voortent en luifel in één.

 


lees verder (67 woorden)

DWT-Zelte verkoopt uitlopende modellen

Het Duitse DWT-Zelte heeft een aparte webpagina met speciale aanbiedingen van voortenten en luifels online gezet. Het betreft uitlopende en speciale modellen, en tenten die door overproductie nog voorradig zijn.

 

Het betreft dus géén tweede keus modellen. Consumenten kunnen, als ze één van deze tenten willen kopen, deze gewoon via de Nederlandse dealers van DWT-Zelte bestellen.

 

Bron: Caravaning.de


Walker luifel en voortent voor Eriba Feeling

Walker breidt haar assortiment verder uit met een luifel en voortent welke geheel is aangepast voor de Eriba Feeling caravans.

 

Walker heeft al een tijdje een luifel en voortent voor de Eriba Touring caravans, daar komen nu dus een soortgelijk concept in de vorm van een luifel en voortent voor de Eriba Feeling caravans bij. De Walker Pioneer All Season is een ruime voortent met een diepte van 240 cm en uitritsbare wanden.


lees verder (50 woorden)

Isabella Transit

De Isabella Transit is een nieuwe zonneluifel, die door zijn grote diepte van 265 cm plaats biedt aan het hele gezin. 

 

De luifel kan bovendien, als de weersomstandigheden wat minder zijn, eenvoudig en snel worden omgebouwd tot een voortent.


lees verder (131 woorden)

Nieuwe voortenten en luifels van Goldcamp

Goldcamp introduceert in de nieuwe 2012 brochure, die zojuist is verschenen, een aantal nieuwe modellen.

 

De nieuwelingen bij Goldcamp betreffen een zeer voordelige voortent (Palermo 240), een voortent voor de trekkende kampeerder (Alicante 240 Alu Quick) en een vernieuwde luifel (Pamplona).


lees verder (112 woorden)

Isabella Eclipse luifel geschikt voor Dethleffs Tourist HD

De nieuwe hefdakcaravan van Dethleffs, de Tourist HD, maakt het door zijn ronde vorm van het dak wel eens lastig om er een luifel of voortent aan te plaatsen.

 

Isabella meldt dat de lichtgewicht Eclipse voortentluifel middels de CarbonX tentstokken perfect aan de nieuwe hefdakcaravan van Dethleffs past.

 

De Eclipse luifel is eenvoudig te monteren aan de caravan met de Isabella FixOn II schroefloze dakstangogen. De hoogte van de luifel is eenvoudig aan te passen met het meegeleverde koppelingselement Tectum Pro.


(klik op de foto voor een vergroting)


dwt Zelte introduceert voortent voor Averso Plus

dwt Zelte introduceert de Jubilee Averso Plus, die zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden speciaal voor de Bürstner Averso Plus caravans, die vanwege het hefbed een hogere daklijn hebben, is ontwikkeld.

 

Uiteraard is hij leverbaar in omloopmaten overeenkomstig de drie Bürstner Averso Plus indelingen (410 TS, 440 TK, 510 TK).


lees verder (213 woorden)

DWT Tango voortent

DWT introduceert op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs de Tango 300, een voortent voor jaarkampeerders.

 

Bij de ontwikkeling van deze voortent, die DWT compromisloos noemt, is zowel qua uitrusting als details rekening gehouden met veeleisende en ervaren kampeerders.


lees verder (177 woorden)

Nieuwe diepe voortent van Walker: Ellips

Voor seizoen 2011 komt Walker met een nieuwe 3 meter diepe voortent: Ellips-300, een modern vormgegeven voortent die dienst kan doen als seizoenstent maar zeker ook als reistent.

 

De Ellips-300 wordt namelijk standaard geleverd met een 28mm aluminium frame met Easy-PowerGrips zodat hij ondanks zijn grote diepte relatief makkelijk kan worden opgezet. De voortent heeft door de ronde vormen en lijnen een geheel eigentijds karakter, dat nog eens wordt benadrukt door het nieuwe tentdoek van Ten Cate.


lees verder (113 woorden)

Brand Tenten introduceert Xpress en Avanti reistenten

Brand Tenten toont op de Caravan Salon een aantal doorontwikkelingen op het succesvolle tentconcept van de Rapid serie: de Xpress en Avanti.

 

Bovendien is er een nieuwe luifel in opvallend design, de Fun Plus, en zijn de topmodellen Riogrande en Marbella volledig gerestyled. Beide modellen zijn voorzien van een innovatieve zijwandconstructie en uitgevoerd met het innovatieve PrintLine tentdoek in de moderne kleurstelling Titan/Orange.


lees verder (158 woorden)

Voortent van Walker voor Eriba Touring

Walker heeft, speciaal voor de Eriba Touring caravans een luifel en een voortent ontwikkeld. Het betreft de open luifel "Walker Touring" en de voortent "Walker Touring-Plus". 

 

Beide modellen zijn verkrijgbaar voor de 2010 modellen van de Eriba Touring serie maar zijn ook voor de oudere Eriba Touring modellen geschikt.


lees verder (87 woorden)

Fortex Aronde voortenten

Fortex Caravanvoortenten zal op de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs de nieuwe Fortex Aronde modellen tonen. Deze voortenten zijn speciaal ontwikkeld voor hefdakcaravans.

 

Fortex heeft een systeem bedacht om de voortent aan de caravanzijde te verhogen en te verbreden zodat er aanzienlijk meer leefruimte beschikbaar is.


lees verder (69 woorden)

Nieuwe diepe voortent van Brand: Galaxy 350

Caravanners hebben met de nieuwe voortent Galaxy 350 van Brand maximaal profijt van de grote diepte van deze voortent.  De 3,50 meter diepe voortent behoeft door een speciale constructie namelijk geen ondersteuning in het midden. De Galaxy 350 wordt verder standaard geleverd met een Piper R28 PowerGrip-frame en in een nieuwe, frisse kleurstelling.


lees verder (127 woorden)

Walker Atrium 300 voortent met Easy-Door concept

Walker wil het comfort van de nieuwe modellen voortenten en luifels door continue vergroten. Een voorbeeld van deze voortdurende innovaties is de nieuwe Walker Atrium 300 voortent. Ook deze voortent heeft het beproefde 'Easy-Door' concept. Daardoor kunt u ook bij deze nieuwe Walker voortent zelf bepalen waar de ingang van de tent moet komen.

 

De Atrium 300 voortent onderscheidt zich ook door een extra raam in beide zijwanden. Zowel het dak als de wanden van de voortent zijn vervaardigd van hoogwaardig Ten Cate eenzijdig gecoat doek in de kleuren antraciet/iceblue. Walker levert de optionele uitbouw in dezelfde kleuren als de voortent zodat deze uitbouw ook op de Walker Spectrum 350 voortent past. Standaard levert Walker de Atrium 300 met een stalen frame. Als optie is ook een glasfiber frame of 28mm alu frame leverbaar.


Nieuwe voortent en luifel van Brand

Rondo zonneluifel

Brand presenteert een aantal nieuwe voortenten en luifels op de Caravan Salon in Düsseldorf, waaronder de Nomada voortent, uit de succesvolle boogserie, en de Rondo voortentluifel. De nieuwe Nomada, een boogvormige allround voortent, biedt caravanners de combinatie van design, gemak en comfort.


lees verder (196 woorden)