Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Ontdek vakantieland Duitsland op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Ontdek vakantieland Duitsland op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

UTRECHT - Bier, bratwurst en Berliner - 'Duitsland' is het themaland van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs die van 12 tot en met 16 oktober wordt gehouden.

Dat betekent niet alleen de nieuwste modellen caravans, campers, vouwwagens, (voor)tenten en kampeeraccessoires; de bezoeker kan zich onderdompelen in de Duitse cultuur, activiteiten en lekkere hapjes. Kortom, lekker nazomeren en op zoek naar de volgende kampeerbestemming.


lees verder (347 woorden)

Zware caravans krijgen eigen mover

MÜNCHEN – Bezitters van grote, zware caravans worden in het nieuwe jaar op hun wenken bediend. Accessoire bouwer Truma komt in januari namelijk met een speciale caravanmover die ontwikkelt is voor zwaargewichten.

 

Met vier krachtige aandrijfeenheden kan de Truma Mover XT4 tweeassige caravans met een hoog totaalgewicht verplaatsen.
 

 


lees verder (87 woorden)

Veertig caravaneigenaren stappen naar Raad van State

BURGH-HAAMSTEDE – Ruim veertig caravanbezitters in het Zeeuwse dorpje Nieuw-Haamstede slaan de handen ineen. Ze stappen samen naar de de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land.

 

Ze moeten verhuizen omdat het bestemmingsplan voor hun caravans in de duinen bij het dorp onlangs is gewijzigd.

 


lees verder (134 woorden)

Nederlandse primeur voor Caravisio op Caravana 2014

Caravisio 1LEEUWARDEN – De Caravana in Leeuwarden heeft het stokje van grootste kampeerbeurs van ons land overgenomen. Primeurs en noviteiten horen bij zo’n grote beurs.

 

Caravana 2014 staat er dan ook bol van. De presentatie van de Caravisio is de absolute primeur.


lees verder (306 woorden)

Vernieuwde caravanfabriek van Knaus Tabbert geopend

MOTTGERS - De vernieuwde caravanfabriek van het merk Knaus Tabbert is onlangs in gebruik genomen in het Duitse dorpje Mottgers. Vijftien maanden (ver)bouwen en een investering van zes miljoen euro en gingen aan de opening vooraf.

 

De gemoderniseerde productieplaats is aan het begin van de herfst officieel geopend. Van de band rollen caravans van het merk Tabbert.
 


lees verder (151 woorden)

Caravan van Bassie en Adriaan staat te koop

NIEUWEGEIN - Een opvallende caravan staat sinds een maand op de advertentiewebsite Marktplaats. Het gaat om de caravan van Bassie en Adriaan, met bijbehorende auto.

 

De opvallende combinatie staat te koop bij de vestiging van het grote automotive concern Nefkens in Nieuwegein.


lees verder (298 woorden)

Jubileum: kwart eeuw Dutch SMV Friends

ZEEWOLDE – Vrienden van het Zweedse caravanmerk SMV komen vanaf morgen vier dagen bij elkaar op een camping in Zeewolde.


Zo’n vijftig tot zeventig klassieke caravans van het Scandinavische merk komen samen om het 25-jarig bestaan te vieren van de gezelligheidsclub Dutch SMV Friends. Het jubileum wordt gevierd met allerlei activiteiten.


lees verder (173 woorden)

Van Vlierden caravans na 30 jaar verhuisd

BEEMSTER – Van Vlierden Caravans is onlangs verhuisd. Het caravanbedrijf is binnen Noord-Holland verkast, van het dorp Katwoude naar de Beemster.

 

Een kleine dertig jaar lang was het bedrijf aan de Lagedijk in Katwoude gehuisvest. Nu is het bedrijf ondergebracht aan de Purmerendseweg 113c in Zuidoostbeemster.
 


lees verder (93 woorden)

Konvooi van retro caravans onderweg naar Canberra

CANBERRA – Retro caravans rijden momenteel van Cairns naar Canberra in Australië.

 

Een groot aantal van de oldtimers vormen een konvooi en leggen de bijna 3000 kilometer lange weg langs de Stille Oceaan kust af om het eeuwfeest van de Australische hoofdstad te vieren. Een museum is hun eindpunt.
 


lees verder (193 woorden)

Caravancentrum Waterland presenteert nieuwe modellen Fendt en Hobby

PURMEREND – De nieuwe caravanmodellen voor het jaar 2014 van de merken Fendt en Hobby worden binnenkort in de Noord-Hollandse stad Purmerend op grootse wijze gepresenteerd.

 

Voor deze introductieshow speelt Caravancentrum Waterland speelt een belangrijke rol. Zij zetten tien dagen lang hun deuren open. Er zijn veel primeurs te verwachten voor mensen die langskomen.
 


lees verder (111 woorden)