Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Nederland: exportland bij uitstek, ook voor caravans

Nederland: exportland bij uitstekOOK VOOR CARAVANSEr is geen land in Europa waar per hoofd van de bevolking zoveel caravans zijn als in Nederland. Het totale caravanpark bestaat op dit moment uit rond de 450.000 caravans, op een bevolking van ruim 16 miljoen inwoners.

 

Jaarlijks worden er rond de 20.000 nieuwe caravans verkocht: de aantal zal de komende jaren weinig of niet veranderen. Het aantal caravans dat van de weg wordt genomen bedraagt 7.000. Het logische gevolg: het aantal gebruikte caravans bij de Nederlandse dealerbedrijven stijgt voortdurend. En dat is in verschillende opzichten niet goed voor het caravanbedrijf, maar het is evenmin goed voor de particulier die de inruilwaarde van zijn caravan ziet dalen.

De oplossing, waar vele partijen van kunnen profiteren, heet: EXPORT.

In verschillende landen in Europa is een stijgende vraag naar goede en vooral goedkope, gebruikte caravans. De Nederlandse caravanmarkt telt heel veel caravans uit de periode 1975 – 1995. Als de eigenaar een caravan van deze leeftijd wil inruilen staat het Nederlandse caravanbedrijf hierbij niet te juichen. Sterker nog: hij is zelfs bereid een ‘bonus’ te geven op de nieuwe caravan als hij maar geen caravan ouder dan tien jaar inruilt. Zo promoot het caravanbedrijf onbedoeld de onderlinge verkoop tussen particulieren: een kanaal dat men via andere wegen juist probeert te ontmoedigen.

 

In landen als Polen, Roemenië en Hongarije proberen jonge ondernemers een bestaan op te bouwen als caravanondernemer. Een situatie die vergelijkbaar lijkt met de ontwikkeling van de professionele recreatiebranche in Nederland vanaf 1960. Nederlandse en buitenlandse caravanondernemers weten elkaar gelukkig steeds beter te vinden. Met deze exportmodule willen we de export een extra impuls geven. Zodat het aantal gebruikte, oudere caravans in Nederland vermindert, de consument in Nederland met zijn inruiler weer welkom is bij de dealer en ondernemers in het buitenland een kans wordt geboden een florerend caravanbedrijf te starten en uit te breiden. Want de verwachting is dat met het stijgen van de welvaart in de nieuwe EU-landen ook de gemiddelde prijs van de te exporteren caravan zal stijgen.

 

Het exporteren van caravans is administratief in Nederland bijzonder eenvoudig. Het Nederlandse caravanbedrijf kan de administratieve handelingen hiervoor online via de computer regelen. Met een direct uit te printen nummerplaat kan de caravan vervolgens gedurende een korte periode vrij door Europa worden vervoerd.

Nederlands English  Deutsch  Français  Español  Polski

|