Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Gobanna mini-caravan

gobanna mini-caravanSinds een tijdje zijn de zogenaamde teardrop trailers in Nederland weer in opmars. Dit zijn van origine Amerikaanse mini-caravans, veelal zelf gebouwd, waarmee je op een sportieve maar ook enigszins sportieve manier op pad kunt gaan.

 

In Amerika, waar teardrop trailers behoorlijk populair zijn, hangen ze zo'n mini caravan niet alleen achter een auto, maar ook wel achter een zware motorfiets of trike. In Nederland wordt sinds kort de Gobanna mini-caravan geleverd, die met een totale lengte van nog geen 4 meter, een breedte van 1,75 m, een hoogte van 1,70 m en een gewicht van slechts 375 kg ook door de allerkleinste auto's kan worden getrokken.In hoeverre de Nederlandse wetgeving het toestaat om de mini-caravan achter een een motorfiets of trike te hangen is ons niet bekend, maar eigenaars van kleine auto's met niet al te veel trekvermogen zullen de Gobanna ongetwijfeld een interessant alternatief vinden.

Net voldoende ruimte voor 2 personen

Binnenzijde GobannaMet wat behendigheid, lenigheid en een dosis aanpassingsvermogen kan de Gobanna prima voldoen als sportieve tweepersoons caravan en/of om er bagage mee te vervoeren. Er is een complete keuken inclusief toilet aanwezig.

 

Het tweepersoons bed van 120 x 200 cm biedt voor de meeste stellen net voldoende ruimte. Bovendien beschikt de Gobanna over een eigen energievoorziening voor verlichting, koelkast en radio/tv, dus ook zonder 220V aansluiting heeft u een koud drankje bij de hand.

Karsten Voortent

Karsten Tenten heeft voor de Gobanna een bijpassende voortent gemaaktKarsten Tenten heeft voor de Gobanna een bijpassende voortent gemaakt, waarmee de leefruimte aanzienlijk wordt vergroot.

 

Deze boogvormige voortent van 3,00 x 3,00 m kan middels de voorgebogen aluminium stok in enkele minuten eenvoudig worden opgezet en aan de Gobanna mini caravan worden gekoppeld.