Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Productie Eriba Touring weer terug in Bad Waldsee

Sinds september 2010 wordt de Eriba Touring reeks weer compleet in Bad Waldsee (Duitsland) geproduceerd.

 

Hiernee keert de cult-caravan (in 1956 ontwikkeld en in 1957 voor het eerst in Bad Waldsee geproduceerd) weer terug naar de fabriek waar deze oorspronkelijk werd gebouwd.

 

De afgelopen jaren werd de Eriba Touring gebouwd in de recent gesloten fabriek in Frankrijk. De Touring wordt in heel zijn 50-jarige bestaan gebouwd op basis van een zelfdragend stalen buizenframe waardoor ze gwaardeerd worden om hun robuustheid, lage Ieeggewicht en rij-eigenschappen.Bij de start van de productie worden vooralsnog alleen de vier populairste modellen en meest gevraagde indelingen aangeboden: de Familia 310, de Triton 430, de Troll 530 en de Troll 550.

 

De Familia 310 (opbouwlengte 3,71 meter) biedt in de basisversie zowel in de boeg als achter een dinette en een keuken in het midden. De Triton 430 (opbouwlenge 4,21 meter) beschikt ook over deze dinnettes maar is hiemaast ook uitgevoerd met een keukenblok, extra kledingkast en was-toiletruimte. De Troll 530 biedt ook deze indeling maar dan op 4,71 meter opbouwlengte en bovendien met tien centimeter meer breedte voor een grotere binnenruimte.

 

De bovengenoemde indelingen kunnen tegen meerprijs uitgevoerd worden met een vast bed. De Troll 550 (opbouwlengte 4,71 meter) heeft standaard een vast dwarsbed achter. Naast de keuken, toiletruimte en kledingkast bevindt zich een dinette in de boeg.