Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Veertig caravaneigenaren stappen naar Raad van State

BURGH-HAAMSTEDE – Ruim veertig caravanbezitters in het Zeeuwse dorpje Nieuw-Haamstede slaan de handen ineen. Ze stappen samen naar de de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land.

 

Ze moeten verhuizen omdat het bestemmingsplan voor hun caravans in de duinen bij het dorp onlangs is gewijzigd.

 De caravaneigenaren zijn het niet eens met die maatregel. De kampeerwagens in de duinen rondom het dorp en nabij het vliegveld voor zweefvliegtuigjes dreigen hun recreatieverblijf kwijt te raken. Ze worden vaak al tientallen jaren gedoogd, maar nu heeft de gemeente de beslissing genomen dat niet langer toe te laten. In het bestemmingsplan is een uitsterfconstructie opgenomen.


Laatste bezitters


Deze constructie houdt in dat de caravans niet meer mogen worden overgedragen door schenking of erfenis. De tegenwoordige eigenaren zijn op deze manier de laatste bezitters. De ruim veertig caravaneigenaren zijn het daar niet mee eens en gaan nu gezamenlijk het gevecht met de gemeente aan.


De gemeente schermt met de argumenten dat de caravans natuurontwikkeling in de weg staan en dat ze een veiligheidsrisico vormen.