Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Nederlandse primeur voor Caravisio op Caravana 2014

Caravisio 1LEEUWARDEN – De Caravana in Leeuwarden heeft het stokje van grootste kampeerbeurs van ons land overgenomen. Primeurs en noviteiten horen bij zo’n grote beurs.

 

Caravana 2014 staat er dan ook bol van. De presentatie van de Caravisio is de absolute primeur.



Nederland beleeft de scoop begin volgend jaar, maar wij zagen deze Caravan van de toekomst al schitteren op de Caravan Salon in Düsseldorf. Deze zeer waarschijnlijk grootste publiekstrekker zal dankzij een samenwerking tussen KnausTabbert GmbH, ANWB en Caravana voor het eerst op Nederlandse bodem te zien zijn.

 

Studieconcept

 

Bijna twee jaar heeft de ontwikkeling van het studieconcept Caravisio van KnausTabbert GmbH in beslag heeft genomen. Met dit concept is het de bedoeling te laten zien wat er op het gebied van vormgeving en techniek allemaal mogelijk is. De basisvorm van de caravan is gevormd na intensieve studies in een windtunnel. De belangrijkste kenmerken van het exterieur zijn de ronde vormen, een lichte kleurstelling in combinatie met veel (getint) glas.

 

Met een schuin oog is gekeken naar de botenindustrie tijdens het ontwerpen. De belangrijkste overeenkomst is misschien wel het tweepersoons bed voorin, waar je door het panoramaraam rondom zicht naar buiten hebt. Verder is de veranda die ontstaat door de achterklep te laten zakken erg bijzonder.

 

Interieur

 

De klapbare leuning van het kortste deel van de zithoek is ook geleend uit de botenindustrie, waardoor dit deel verandert in een bureauhoek. Bij het interieur is gekozen voor een eigentijdse doch sfeervol aandoende combinatie van licht eiken, bruine kussens, wit gelakte matte fronten, contrasterende zwarte glazen oppervlakken en een wengé vloer.

 

Bijna alle technische snufjes van de Caravisio zijn te bedienen via een app op de iPhone of iPad. Voorbeelden zijn het laten zakken van de lucht geveerde chassis en het activeren van de steunen waarbij de Caravisio zichzelf in de juiste horizontale stand brengt. Een sleutel is verleden tijd want de caravan beschikt over een vinger scan.


Grootste kampeerbeurs

 

De Caravana is de grootste kampeerbeurs van Nederland met tijdens de afgelopen editie ruim 400 exposanten en bijna 45.000 bezoekers. Caravana 2014 wordt gehouden van 23 tot en met 28 januari in het WTC Expo Leeuwarden.