Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Vernieuwde caravanfabriek van Knaus Tabbert geopend

MOTTGERS - De vernieuwde caravanfabriek van het merk Knaus Tabbert is onlangs in gebruik genomen in het Duitse dorpje Mottgers. Vijftien maanden (ver)bouwen en een investering van zes miljoen euro en gingen aan de opening vooraf.

 

De gemoderniseerde productieplaats is aan het begin van de herfst officieel geopend. Van de band rollen caravans van het merk Tabbert.
 Met de komst van de vernieuwde productiehal is gelijk een compleet nieuwe vorm van fabricage geïntroduceerd. Waar voorheen elke individuele stap van het fabricageproces met een druk op de knop de caravans naar het volgende assemblage punt liet gaan, gebeurt dat nu automatisch. De caravans bewegen continu en zijn bevestigd aan een 230 meter lange lopende band.


Proces


De caravans zijn klaar na 23 productiestappen. Afhankelijk van de ingewikkeldheid van de caravans duurt het op deze manier tussen de 20 en 45 minuten per kampeerwagen voor hij van de band rolt. De moderne auto-industrie geldt daarbij als voorbeeld. De caravans worden in elkaar gezet nabij het magazijn en de meubelmakerij. De efficiency is vooruit gegaan omdat de afstand voor de werknemers op deze manier tot een minimum is beperkt.


In de productiehal van 232 bij 115 meter zijn 230 mensen aan het werk.