Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Caravan van Bassie en Adriaan staat te koop

NIEUWEGEIN - Een opvallende caravan staat sinds een maand op de advertentiewebsite Marktplaats. Het gaat om de caravan van Bassie en Adriaan, met bijbehorende auto.

 

De opvallende combinatie staat te koop bij de vestiging van het grote automotive concern Nefkens in Nieuwegein.Het zijn niet de originele auto en caravan uit de serie, maar replica’s. De oorspronkelijke auto, een rode Honda Prelude 2.0 EX U9 uit 1989 is door fans van het nostalgische kinderprogramma opgespoord. Ze kochten er een caravan bij. Van welk merk de caravan is, is onduidelijk, want alle logo’s en andere merkaanduidingen zijn overgeschilderd of weggehaald. De roodgeel geverfde caravan is beplakt met stickers en logo’s van het circusduo. De auto is ook bewerkt en heeft gele stippen op de flanken en ‘wimpers’ aan de koplampen.

 

Verkoper

 

Er wordt veel gebeld naar aanleiding van de advertentie. Verkoper Edgar van Schaik van autobedrijf Nefkens: “Mensen bellen met de vraag of ze de caravan-combi een dagje kunnen huren. Ook evenementenbureaus zijn geïnteresseerd.” Degene die het Marktplaats-pareltje koopt, kan veel belangstelling verwachten. “Het is echt een eyecatcher, iedereen wil een kijkje in de caravan nemen.” De verkoper wil €4000 voor de auto-caravan combinatie vangen.

 

Meerdere roodgeel geverfde caravans zijn door Bassie en Adriaan gebruikt in de kinderserie. Het zijn zo'n zes caravans geweest. De eerste caravan is in een televisieserie gebruikt en daarin van een dijk afgerold. De tweede caravan werd in een andere serie in de brand gestoken. De derde caravan was zo versleten na de opnames en het meereizen met het circus, dat hij is gebruikt in de caravanrace van het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht. Ook is er ooit één gecrasht op de snelweg.

 

Échte caravan

 

De échte caravan is nog in het bezit van de clown en acrobaat zelf. Bij de opening in februari van de tentoonstelling 35 jaar op TV, in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in het Gelderse dorp Terschuur, werd deze nog ingezet. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met december.


Bekijk hier een filmpje waarin de caravan een hoofdrol speelt: