Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Jubileum: kwart eeuw Dutch SMV Friends

ZEEWOLDE – Vrienden van het Zweedse caravanmerk SMV komen vanaf morgen vier dagen bij elkaar op een camping in Zeewolde.


Zo’n vijftig tot zeventig klassieke caravans van het Scandinavische merk komen samen om het 25-jarig bestaan te vieren van de gezelligheidsclub Dutch SMV Friends. Het jubileum wordt gevierd met allerlei activiteiten.De Dutch SMV Friends zijn sinds 1988 bij elkaar. De vrienden bieden elkaar technische ondersteuning, kamperen gezamenlijk en geven een clubblad uit. Op de camping van recreatieterrein Erkemederstrand komen de eigenaren van een Sörby Mekaniska Verkstadt caravan samen. Op het programma staan activiteiten als een puzzelrit, receptie, technische workshop, boottocht, feestavond en een bezoek aan een themapark.


Begrip


SMV caravans vormen ondanks de kleinschalige productie een begrip in de kampeerwereld. De fabriek die in 1948 werd opgestart in de Zweden verwierf vooral in de jaren zestig een vaste schare klanten. Zij kozen vaak bewust voor het bijzondere concept dat bij de caravan bijeen kwam. De opvallende, aerodynamische vormgeving gaf veel bekijks en bracht SMV's een zekere cultstatus.


Kennismaken


Wie zelf geen SMV bezit maar wel graag nader wil kennismaken met deze kekke caravan, is van harte welkom op het jubileumfeest. Vooral komende zaterdag- en zondagochtend lenen zich perfect voor een ontmoeting met de verschillende (retro)modellen die gedurende ongeveer zestig jaar geproduceerd werden. Daarbij laten veel eigenaren nieuwsgierige bezoekers graag hun trots van buiten én van binnen zien.