Caravans.net - Alles over caravans: nieuws, informatie, accessoires, techniek & onderhoud - Tweedehands & nieuwe caravans

Nieuwsrubrieken

 

Toebehoren

Caravannen

Techniek/accessoires

Konvooi van retro caravans onderweg naar Canberra

CANBERRA – Retro caravans rijden momenteel van Cairns naar Canberra in Australië.

 

Een groot aantal van de oldtimers vormen een konvooi en leggen de bijna 3000 kilometer lange weg langs de Stille Oceaan kust af om het eeuwfeest van de Australische hoofdstad te vieren. Een museum is hun eindpunt.
 De caravaneigenaren nemen deel aan een reizende en levende expositie van recreatie, vakantie en vrije tijd in Australië. Het Museum of the Long Weekend doet zichzelf voor als multidisciplinaire tentoonstellingsruimte die de verborgen pareltjes van de nationale identiteit wil onthullen. Ontspanning en recreatie hebben van Australië het land gemaakt dat het heden is en dat wil het museum laten zien.

 
Konvooi

 
Een belangrijk onderdeel van het eeuwfeest dat van 18 tot en met 20 oktober wordt gehouden, is de reis van de retro caravans in konvooi. Een aantal caravans begon deze week in Cairns en gaat via Brisbane, de Gold Coast en Sydney richting hoofdstad Canberra. Onderweg zullen steeds meer oldtimer caravans zich aansluiten, tot het er uiteindelijk rond de 45 zullen zijn.

 
Eenmaal in Canberra aangekomen worden de caravans en hun eigenaren onderdeel van de tentoonstelling in het museum. Ze zullen een soort camping vormen, waar museumbezoekers als ware voyeurs een kijkje op mogen nemen. Om het vertellen van de verhalen en het delen van de herinneringen uit het verleden te vergemakkelijken, zal een kampvuur worden aangestoken en bijpassende muziek worden gemaakt. Films en foto’s zullen op de zijkant van een aantal caravans worden geprojecteerd.